Facebook twitter youtube

Live

Brabant Open Air 2013 (7-9-2013)

130907 Brabant Open AirVorig jaar hadden we voor het eerst Brabant Open Air bezocht in Eindhoven. Niet het hele festival dat twee dagen duurt, maar een deel van de tweede dag: de zaterdag. Ook dit jaar hebben we dit gedaan. Om er te komen hoef je vanuit Dongen niet ingewikkeld te doen. Met lijn 127 naar Tilburg, overstappen op de sprinter naar Eindhoven Beukenlaan en binnen een uur ben je op het festivalterrein. Het festival wordt gehouden op het oude Philips-terrein Strijp-S bij het zogenaamde Klokgebouw.

Lees meer: Brabant Open Air 2013 (7-9-2013)

Brabant Open Air 2012 (25-8-2012)

120825 brabantopenair kytemanOp een nogal qua weer wisselvallig lijkende zaterdag in augustus gingen Marjanne en ik om 12:00 uur met de bus en trein naar Eindhoven, waar we rond kwart iover één arriveerden bij het Klokgebouw van Philips. De bedoeling van ons was om een deel van het Brabant Open Air festival te bezoeken. We hebben de volgende bands gezien: Miss Montreal, Racoon, The Asteroids Galaxy Tour, The Kyteman Orchestra en Milow. Afgezien van The Asteroids Galaxy Tour, die ons niet konden inspireren, was het een mooie line up. 's Avonds zouden ook nog de Simple Minds en Kaiser Chiefs optreden, maar we zijn in het begin van de avond terug naar huis gegaan en die hebben we dus niet meegemaakt. De Simple Minds hebben we de laatste jaren al regelmatig gezien en Kaiser Chiefs pastte niet goed in het terugreisprogramma. We zouden niet meer met het openbaar vervoer terug kunnen komen.

Lees meer: Brabant Open Air 2012 (25-8-2012)

Bospop (8-10 juli 2011)

bospop2011We zijn voor de vijfde keer naar het popfestival Bospop geweest in Weert. Dit middelgrote festival werd in 2011 voor de 31e keer gehouden. De weergoden waren dit jaar ons gunstig gestemd, want het bleef droog gedurende de drie dagen. Sinds vorig jaar is de locatie van het festival gewijzigd. Werd het festival eerst in Boshoven, rondom een sportcomplex gehouden; nu is er een tijdelijk evenemententerrein ingericht net iets boven de oude plek en wat dichter bij de snelweg. Bospop staat om een aantal zaken bekend: goede, enthousiaste vrijwilligersorganisatie, niet te massaal en het trekt vooral publiek uit de regio. Het was zeker niet uitverkocht. Wat programmering betreft is Bospop het enige nog overgebleven festival waar vooral oudere rockliefhebbers hun hart op kunnen halen. Concurrerende festivals op dit terrein, zoals Arrow Classic Rock en Pinkpop Classic hebben inmiddels het loodje gelegd. Vandaar wellicht dat de organisatie het normaal tweedaags festival dit jaar met een dag had verlengd.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Bospop (8-10 juli 2011)

Pinkpop Classic 2010 (14-8-2010)

pinkpopclassicvoorkantOp de zonnige zaterdag 14 augustus 2010 werd voor de vierde keer het Pinkpop Classic festival gehouden. Of het nu door de vakantieperiode, de crisis of de programmering kwam; het bezoekersaantal bleef steken tot rond de 6000, de helft van vorig jaar en daarmee een financieel debacle. Voor de bezoekers die wel gekomen waren, was er niet veel te merken van deze tegenvaller. Geen lange wachtrijen bij bar, toilet en etenstentjes en met de meegebrachte campingstoel was het goed toeven. De gemiddelde leeftijd van de bezoeker is dik over de veertig en vandaar dat de organisatie geen bezwaar heeft met het meegenomen zitmeubilair.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Pinkpop Classic 2010 (14-8-2010)

Dongen Draait Door (5-6-2010)

100605 dongendraaitdoor vpOp de zonnigste en warmste dag tot dan toe in 2010 kreeg Dongen haar eerste echte openlucht popfestival voorgeschoteld, midden in het centrum van Dongen in het park van villa Vredeoord.

De eerste band die optrad was Dishking. Helaas heb ik deze band met plaatselijke muzikale beroemdheden als Jason de Laat en Thijs Lodewijks niet kunnen zien. De band, die broeierige rockachtige muziek maakt is inmiddels ook landelijk al behoorlijk doorgebroken. Toen ik net na vijf uur aankwam was het gezellig, maar niet zo druk. Naarmate het later werd kwamen er wel behoorlijk wat mensen bij, maar er hadden zeker twee keer zoveel bezoekers een goede plek kunnen hebben. Gezien de grootse opzet van het festival –alles was tot in de puntjes verzorgd- hoop ik wel voor ze dat ze uit de kosten zullen komen, anders is dit gelijk weer het laatste festival. bekijk fotoalbum

Lees meer: Dongen Draait Door (5-6-2010)