Facebook twitter youtube

Live

Als op een winternacht (17-12-2011)

111217recensieOrkest Zuid en Zuid Nederlands Concert Koor o.l.v. Jos van de Braak

Voor een romantisch kerstconcert kon je op 17 december 2011 terecht in de Concertzaal in Tilburg. Daar trad het 70 koppig tellende orkest Zuid op met in het tweede deel ondersteuning van het 60 man sterke Zuid Nederlands Concertkoor voor een bijna uitverkocht huis. Een beproefde combinatie want een jaar geleden werkten koor en orkest ook al samen op dezelfde plaats.

Voor de pauze nam het orkest het heft in handen met drie stukken. Het eerste stuk was "En Vintersaga" van de Zweedse componist Lars-Erik Larsson. De laat-romantische klanken waren destijds gemaakt om de pauzes van het toneelstuk "The Winter's Tale" op te luisteren. De muziek viel zo in de smaak dat het later een zelfstandig leven ging leiden. De toegankelijke muziek en de sfeer die het uitstraalt is zeer passend voor de winterse sfeer die men met dit concert wil laten beleven.

Lees meer: Als op een winternacht (17-12-2011)

Dubbelconcert Voice Irene (5-4-2009)

090405 IreneZaterdag 4 en zondag 5 april 2009 gaven Kamerkoor Voice Irene en het Tilburgs Begeleidingsorkest (TBO) een dubbelconcert. Voor de pauze was het orkest aan de beurt met de prachtige symfonie nr.9 van Dvorák "From the new World". Het ruim vijftig man tellende symfonieorkest bestaande uit semiprofessionele muzikanten bleek een hele mooie toon te hebben en viel op door haar dynamische bereik. Het orkest stond onder leiding van onze eigen Dongense Rick Muselaers (22), waarvoor het voor hem deze avond erg spannend was, omdat hij vanwege zijn studie aan de Fontys hogeschool werd geëxamineerd. Het dirigeren van koor en orkest was deze avond voor Rick zijn examen "dirigeren" voor de opleiding van muziekdocent.

Lees meer: Dubbelconcert Voice Irene (5-4-2009)