Facebook twitter youtube

Live

Oerol 2017 (13-18 juni)

1706 Oerol 40We zijn een aantal jaren niet naar Oerol in Terschelling geweest, maar in 2016 besloten we om dit unieke cultuurfestival toch maar weer eens te bezoeken. Zeker als je een paar jaar niet bent gewest kun je ook de verschillen zien.Het grootste verschil was het ontbreken van het Groene Strand als locatie. Deze groene grasstrook aan de westkant van West-Terschelling was altijd een bijzonder aantrekkelijke plek tijdens Oerol en trok ook veel jongeren. Als alternatief is nu de 'Betonning' als locatie gekozen. Een oslagplaats van zeeboeien die voor de gelegenheid van een laag zand is voorzien en zodoende de uitstraling heeft van een beachparty. Voordeel voor de organisatie is dat men kan toezien op wie er binnenkomt. Bezoekers zonder Oerolbandje konden op het groene strand vrijelijk in- en uitlopen. Toegangscontrole was bij het Groene Strand niet te regelem. Ik heb het idee dat het in het algemeen niet zo druk was dan in het verleden. Toch werd er meegedeeld dat de voorstellingen erg goed bezocht waren. En dat is denk ik het grootste verschil. Door het wegvallen van het groene strand en het ontbreken van een aantal echte aansprekende muzieknamen blijven er nogal wat jongeren weg. De organisatie merkt dit nauwelijks, omdat destijds veel van deze jongeren ook geen Oerolentreebandje kochten. Verder hebben wij deze keer ooki moeite gedaan om voorstellingen te bezoeken. Helaas door onszelf hebben we er wel twee gemist, maar het bezoeken van voorstellingen, waarvoor je vooraf kaartjes moet kopen, was toch wel erg leuk. Zeker ook omdat deze editie bijna wolkenloos is verlopen.  Na 'lees meer' kunt u het van dag tot dag verslag lezen.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Oerol 2017 (13-18 juni)

Oerol 2011 (19 tot 25-6-2011)

OerolIn 2011 zijn we voor de derde keer naar het Oerolfestival geweest. Onderstaand een verslag van onze activiteiten tijdens Oerol. Niet dat wij zulke spectaculaire dringen doen, maar Oerol is vooral een oase van kunst, cultuur, theater en muziek en sluit je af van de boze buitenwereld, alhoewel de bedreigingen legio zijn. Door kortzichtige bezuinigingen van ons kabinet zou dit wel eens één van de laatste edities van dit unieke festival kunnen zijn. Dat zou cultureel een enorme aderlating zijn. Er volgen nog wat filmpjes.

bekijk fotoalbum

Lees meer: Oerol 2011 (19 tot 25-6-2011)

Oerol 2010 (13 tot en met 20 juni)

oerol 2010 vpIn 2010 zijn Marjanne en ik voor de tweede maal  achtereen naar Oerol op Terschelling geweest. Als je niet weet wat Oerol is: het is een tiendaags festival met muziek, kunst en theater op het hele eiland Terschelling en werd in 2010 voor de 29e keer georganiseerd. Festivaldirecteur is voormalige kroegbaas Joop Mulder, die hier zeer kleinschalig, maar wel met dezelfde instelling als nu dit festival 29 jaar geleden voor het eerst organiseerde. De meeste Oerolgangers komen hier te voet, huren een fiets en slapen op een camping of verblijven in de talrijke vakantiecomplexen. Wij hebben gekozen om in het mooie hotel “Schylge” te verblijven en hebben de auto in Harlingen achtergelaten en de eigen fiets meegenomen met de veerboot. We verbleven er een week van zondag 13 juni t/m 20 juni.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Oerol 2010 (13 tot en met 20 juni)